Sunt Anamaria Guguian.
Dansatoare. Creatoare. I Dance You.

Experiența mea lucrând cu corpul m-a ajutat să înțeleg că prin intermediul acestuia exprimăm ceea ce suntem, dorințele și nevoile noastre, trăirile interioare.

Comunicarea între oameni are loc adesea dincolo de cuvinte, pe un tărâm al emoțiilor greu de exprimat verbal. Iar dansul este prin excelență „vocea” corpului, un alt fel de a comunica – sincer, liber, cu încredere.

Prin dans te cunoști și te apropii de tine, te conectezi cu ceilalți, râzi, plângi, pur și simplu ești, aici și acum. Poți să spui cuvinte nerostite și să trăiești emoții nebănuite.

 • Dansatoare
  Dansatoare
  Îmi place să dansez, să exprim cu propriul corp. Am experimentat de la dansuri de societate, la arte marțiale, la contact improvisation, dans contemporan sau dans terapie. Caut mereu noi și noi dansuri și în această căutare mi-am găsit propriul dans, în care sunt sinceră cu mine, cu emoțiile și corpul meu. Dansez intens și asumat din 2012, particip la traininguri Erasmus, la workshopuri și festivaluri de dans din întreaga lume.
 • Creatoare
  Creatoare
  Am 100 de idei pe minut. Îmi place să inventez, să fac asocieri, dar și să acționez pentru a le materializa. Sunt creatoare de momente prezente. Fie că sunt performer într-un spectacol, coregraf în altul sau susțin ateliere de mișcare creativă, mă concentrez pe Aici și Acum. Te ghidez spre a experimenta împreună ceea ce este deja, dar așteaptă să fie descoperit.
 • Facilitator
  Facilitator
  Tot ceea ce fac nu ar avea sens pentru mine dacă nu aș împărtăși cu ceilalți. Așa simt. La scurt timp după ce am început să dansez asumat, am ales să fiu și facilitator. Creez contexte în care oamenii devin curioși și se exprimă liber. Lucrez cu copii și adulți din medii foarte diferite, învăț și mă dezvolt ca om și ca artist alături de ei și din fiecare experiență de la ateliere.
 • I Dance You
  I Dance You
  Aceste roluri au devenit parte din viața mea, iar pentru a le exprima am creat proiectul I Dance You. E un proiect de suflet care își propune să apropie oamenii pasionați de dans, cu dorință de exprimare artistică și de creștere. I Dance You e o comunitate locală, în continuă dezvoltare din 2016. Ne întâlnim și ne apropiem în cadrul atelierelor de mișcare creativă, la performance-urile create împreună sau la evenimentele culturale și sociale pe care le organizăm.