Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Body Beats by ÎnCERc

martie 14, 2020 @ 2:00 pm - 3:30 pm

Body Beats by ÎnCERc
14 martie, 14h00 – 15h30, Vissual
Atelier interactiv cu ritm și mișcare

Petra Acker și Anamaria Guguian vă invită la un atelier interactiv în care ne vom mișca corpul pe ritmul interior, vom bate la tobe, vom cânta și vom compune în timp real mici constelații de mișcare și sunet.

Vom folosi circle singing, bodypercussion, tehnici somatice, metode din dans-terapie și improvizații pe sunet și mișcare pentru a ne reconecta cu noi din interior.

Dacă vrei să te joci, să descoperi noi modalități de a-ți folosi corpul sau vocea, să te surprinzi și să te simți mai bine în pielea ta, atunci te așteptăm la atelierul ÎnCERc.

Nu e nevoie de experiență anterioară în dans sau muzică, atelierul este deschis atât pentru novici cât și pentru participanți mai experimentați.

În(CER)c este un program de dezvoltare personală prin artă și a început acum 3 ani când o muziciană (Petra Acker) și o dansatoare (Anamaria Guguian) s-au întâlnit. Ideea proiectului este să combine cele două arte, muzica și dansul, sub forma unor ateliere de dezvoltare personală, pentru a le oferi participanților o experiență inedită de art terapie. Petra și Anamaria lucrează cu grupuri diverse, de la oameni pasionați de muzică sau dans, la oameni interesați de vindecare prin artă și până la artiști profesioniști interesați de dezvoltarea lor profesională. Proiectul În(CER)c a fost prezentat în mai multe orașe din țară și a fost prezent în cadrul mai multor festivaluri de artă.

Când și unde ?
Sâmbătă, 14 martie, 14h00 – 15h30, Vissual
Contribuție : 30 lei
Înscrieri : idanc3you@gmail.com sau prin sms : 0726.689.713 (Anamaria)

Cu cine ?
Anamaria Guguian, fondatoarea proiectului I Dance You, susține oamenii în procese de cunoaștere de sine prin intermediul dansului și al mișcării terapeutice. În cadrul programelor pe care le propune, crează spații de exprimare autentică, emoțională și profundă. În prezent, coordonează o comunitate locală de dansatori în continuă expansiune care își propune să promoveze dansul ca o cale de auto-cunoaștere și (re)conectare, o cale deschisă pentru toată lumea indiferent de vârstă, sex, cultură sau abilități. Este consilier pentru dezvoltare personală, performer și facilitator de ateliere de mișcare creativă pentru copii.
Petra Acker face muzică de 25 de ani fiind activă ca interpret, compozitor, dirijor, leader de workshop şi organizator de tabere pentru copii, adulţi şi familii. De-al lungul anilor a învăţat că exprimarea autentică ne oferă libertatea de a fi noi înşine, iar toate blocajele pe acest drum pot fi înlăturate cu uşurinţă cu ajutorul muzicii.
În anul 2014 a avut marea bucurie de a participa la un seminar de “Circle Singing” condus de Roger Treece, co-producătorul lui Bobby McFerrin, unde a învăţat să folosească această tehnică de improvizație în grup prin cântec, ce între timp constituie baza atelierelor sale cu grupuri de toate vârstele, de la 3 şi până la 200 de persoane. Circle Singing îi oferă Petrei posibilitatea de a crea muzică spontan împreună cu participanţii, uneori chiar pe mai multe voci, adaptat la simţul ritmic şi muzical al fiecăruia din grup.
Aceste sesiuni nu ne ajută doar să creăm muzică într-un mod liber, ci şi să devenim mai spontani, mai creativi, mai liberi, să comunicăm cu mai multă uşurinţă, să ne deschidem mai mult spre ideea de ”împreuna”, să ne bucurăm de sunetele sufletului şi, poate cel mai important, să dezvoltăm o relaţie mai armonioasă cu noi înşine şi cu cei din jur!

Detalii

Data:
martie 14, 2020
Timp:
2:00 pm - 3:30 pm
Sit web:
https://www.facebook.com/events/2230835073878965/

Loc de întâlnire

Visssual
Str. Fabricii
Brasov, Romania

Organizator

I Dance You