Meravillosa Creatura este cea mai nouă producție I Dance You, un spectacol poetic și vizual despre dedesubturi.

Ideea acestui performance a răsărit din dorința de a cerceta dansul pornind de la acea parte din noi pe care tindem să o ascundem în mediul social. E vorba de un substrat personal, care din exterior ar putea să pară bizar, monstruos sau comic, dar care e al nostru și care, deși nu ajunge să fie manifestat în spațiul public, el există latent în noi și își pune amprenta pe felul nostru de a fi.

Spectacolul a fost creat de I Dance You Collective, coordonat de Anamaria Guguian și cu participarea performerilor: Orsolya Balint, Ioana Comănici, Ioana Mitrică, Alina Mohorea, Tudor Petrican, Răzvan Precup, Alina Porumb și Sabrina Mihaela Ștefan.

I Dance You Collective este numele grupului de oameni pasionați de dans din Brașov, care crează împreună spectacole sincere și proaspete. Aceste spectacole sunt un mix între dans contemporan și mișcare liberă. I Dance You Collective are curajul de a se exprima așa cum simte și încurajează publicul spectator să facă la fel.

Crearea spectacolului Meravillosa Creatura a fost un proces în sine, care s-a întins pe parcursul a 3 luni și jumătate intense, care a culminat cu un laborator de creatie de 4 zile în natură, într-un loc frumos, lângă Brașov.

Spectacolul este preponderent vizual, pornind de la niște personaje-mister, atipice, despre care nu s-ar putea afirma că au corp, ci mai degrabă o formă. Fiecare personaj și-a creat dansul în funcție de propriul peisaj interior, creând mișcări pornind de la imagini și emoții personale. Acesta este un lucru special la Meravillosa Creatura: este un spectacol extrem de personal, dacă în locul oricărui alt performer ar fi fost altcineva, spectacolul ar fi fost total diferit.

Atunci când privești Meravillosa Creatura nu cauți să absorbi virtuozitatea dansului desfășurat, ci te lași absorbit în mișcare, sedus de misterioasele personaje, curios de dedesubturile lor. Dansul nu se petrece doar pe scenă, ci el răsare, din diferite locuri, ținând spectatorul alert, curios.

Reprezentația nu spune o poveste ci crează o stare, un fond emoțional, pe care privitorul poate construi în funcție de propriile-i dedesubturi.

Până acum am avut bucuria de a dansa Meravillosa Creatura de două ori, cu sala ocupată în totalitate, pe scaune și în picioare. Astfel estimăm că un număr de 180 de persoane au văzut deja spectacolul. Premiera a vut loc în luna august, în cadrul festivalului Amural, iar următoarea reprezentație s-a desfășurat în cadrul Perform(d)ance – Zilele dansului contemporan la Brașov, organizat de Centrul Cultural German, în luna octombrie a anului curent.

În viitor ne propunem să călătorim și în afara orașului cu acesta. Prin urmare, suntem în căutare de sponsori și colaboratori care să facă posibil acest proces. Dacă crezi că ai putea sprijini în vreun fel acest demers, nu ezita să ne contactezi.

Fotografii de Alexandru Dan și Andrei Alexandru Burcea.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *